Our team

Our team

- pages/team/sandrine.jpg

Onze REDKEN educators verzorgen trainingen in de Exchange, op locatie of in de salon. Hun passie voor het vak, de uitstekende kennis en energieke manier van trainen zorgt ervoor, dat de kennis die tijdens de trainingen aan de komt, direct toepasbaar is in de salon. Zij bieden opleidingsplannen aan voor iedere medewerker en denken graag mee met de ontwikkeling van de salon en van het team.

Joyce Schoneveld
06-10981578 (educator Noord/Oost)

Monique van Mierlo-van den Bruele
06-25094402 (educator Zuid)

Sandra Versloot
06-21811339 (educator West)

 

Artists

"I am a REDKEN artist. I am responsible for delivering relevant education to salon professionals to help them to Learn, Earn and Live Best. I do this through interactive, priciple based education that creats moments of transformation. I embrace and embody the REDKEN culture. I speak the language fluently, and communicate it in every interaction I have.

I believe in the Principles and in training on more then a trend. I focus on the keys to great salon client services by always talking about the consultation, pre-booking and retail. I am socially savvy, grow my business through use of social channels and excitedly train others to do the same.

I wear black to embody the REDKEN black blood that courses through my veins and I know that if I ever leave REDKEN, REDKEN will never leave me (and I may even have a tattoo or two).

I am resourceful, independent, energetic and most importantly, I love the industry and choose to serve it. I make it my mission to share the information I believe in, so that I can help every professional hair stylist learn better, so that they can earn better, and ultimately live their best life."

 

Boudewijn Jurriaans

Boudewijn Jurriaans
Boudewijn Jurriaans (1985), ook bekend als Barber Birdman, is REDKEN Brews-artist en is in heel Europa bekend als een klassieke barber met een modern randje. Boudewijn is gespecialiseerd in klassieke kappersstijlen en ontwikkelt zijn educatieve programma's om te praten met kappers en haarstylisten van alle niveaus. Hij is vooral van mening dat het haar van mannen onderhoudbaar moet zijn en tegelijkertijd met opzet ontworpen moet zijn. Om dit te doen, richt hij zich op een duidelijke demonstratie van ontwerptechnieken waarmee zijn studenten moderne, relevante stijlen kunnen creëren die gemakkelijk en draagbaar zijn voor klanten om thuis te stylen.

Zijn unieke benadering van traditionele kappersstijlen in combinatie met zijn boeiende onderwijsmethoden heeft ertoe geleid dat Boudewijn is gevraagd om over de hele wereld training te geven op evenementen zoals Première Orlando, Festival Barber en Barber Society Live. Zijn werk is te zien in vele nationale en internationale publicaties.

 • MEN'S HAIRCUTS
 • KNIPPEN & SCHEREN
 • DEMO'S & TRAININGEN

 

Bert de Zeeuw

Bert de Zeeuw
Bert de Zeeuw (1965) is internationaal REDKEN Artist, woont in Amsterdam en runt maar liefst twee salons in Ede waar hij is geboren en getogen. Hij werkt in deze twee salons met 28 mensen. Bert onderscheidt zich door zijn talent om naar de klant te luisteren, maar toch een eigen, moderne twist aan het haar te geven: ‘Trends komen en gaan, maar wat blijft is de klant. Daarom is het belangrijk om als hair artist steeds goed te communiceren met de klant en naar de behoeftes te combineren met de trend van nu.'

Waar zijn inspiratie vandaan komt? ‘Inspiratie komt voor mij vooral uit lichtvallingen. Als je door het bos loopt en ziet hoe het licht door de bomen valt of wordt gebroken door een tak en de bladeren die daardoor verschillende kleurnuances krijgen. Textiel is ook een inspiratie voor mij omdat dezelfde kleur met een andere structuur en hele andere toon kan krijgen. Dat is bij haar hetzelfde. Structuur bepaalt het eindresultaat van de kleur.’

 • DESIGN/FINISHING/BUSINESS
 • IN-SALON TRAININGEN/PRESENTATIES
 • COACHING VAN ONDERNEMERS

 

Nicole van der Linden

Nicole van der Linden
Nicole van der Linden (1985), of beter gezegd: ‘the rising star in the industry’. Zo wordt er vaak verwezen naar Nicole’s talent voor knippen, kleuren en stylen! Nicole won in 2017 de REDKEN Color Award en een jaar later de International Creative Hair Color Award van Behind the Chair: van de 314.000 nominaties uit 80 landen mocht Nicole de award mee naar huis nemen. Nicole is Master Stylist van de award winning salon Assink Pure Identity, ze is ook internationaal REDKEN Artist!

Ze geeft trainingen door heel het land, waarbij ze haar passie voor het vak overbrengt aan de salon professionals. Qua carrière zit Nicole dus echt in een achtbaan, waarbij ze vaak te zien is op televisie en in magazines. Geen punt, want deze gepassioneerde dame uit Twente is hier helemaal klaar voor.

 • COMMERCIËLE KLEURTECHNIEKEN
 • PIXEL COLORS
 • SOCIAL MEDIA
 • KNIPPEN/STYLING/UPDO'S

 

Sissie Ploegmakers

Sissie Ploegmakers
Sissie Ploegmakers (1983), moeder van twee kinderen, eigenaresse van Kapsalon Ploegmakers en REDKEN Artist. Een veelzijdig leven met vette uitdagingen, drukke dagen en mooie resultaten. Sissie’s passie is met de paplepel ingegoten: ‘Ik ben de 3e generatie in het kappersvak en ben echt opgegroeid in de salon. Ik houd ontzettend veel van haar en vind het fantastisch om iemand mooier te maken door middel van mooi haar.’

Maar waar haalt Sissie haar inspiratie vooral vandaan? ‘Ik zie overal inspiratie in: natuur, kunst, videoclips en zelfs in programma’s als de Top 2000. Als ik iets inspirerends zie, maak ik een notitie of een screenshot. Dit werk ik uit tot een moodboard om het team dezelfde visie te kunnen geven. Op die manier zitten we allemaal op één lijn.’ Sissie weet zich te onderscheiden met haar creativiteit en innovatieve creaties en is daarmee een super aanwinst voor het REDKEN Team.

 • COMMERCIËLE KLEURTECHNIEKEN
 • BALAYAGE & FREEHAND EXPERT

 

Russel Seneviratne

Russel Seneviratne
Russell Seneviratne (1981), geboren in Engeland. Hij begon in 2000 met het kappersvak en behaalde zijn Barber diploma, waarna hij bij Toni & Guy de opleiding volgde. In 2001 startte hij als kapper bij Toni & Guy en heeft hij daar maar liefst 17 jaar gewerkt als o.a. fulltime Educator in Londen en backstage tijdens de Londen Fashion Week.

In 2010 verhuisde hij naar Nederland, nog steeds werkzaam als Director Educator bij Toni & Guy. Daarnaast gaf hij meer dan 200 shows en trainingen (o.a. voor L’Oréal), was hij Chef de Cabine bij Amsterdam Fashion Week en werd hij genomineerd voor de Coiffure Award.

Russell haalt zijn inspiratie uit Social Media, Instagram en tv-programma’s. Het leukste aan het kappersvak vindt hij de creativiteit die hij erin kwijt kan en het oplossen van problemen op een onconventionele manier. Reden waarom Russell trainer c.q. platform artist is geworden, is dat hij kappers met hun carrière vooruit wil helpen en ze wil inspireren.
Zijn missie is dan ook dat hij hoopt dat hij ervoor kan zorgen dat mensen beter worden dan hijzelf.

 • DESIGN/WOMEN/MEN
 • BARBER

 

Charlotte Charpentier

Charlotte Charpentier
Charlotte Charpentier (1989), begon op haar 17e de kappersopleiding en is direct daarna bij Toni & Guy in Amsterdam gaan werken waar zij al snel uitgroeide tot kleur specialist en was zij lid van het Artistic team van Nederland. Met dat team heeft ze verschillende trainingen en seminars gegeven bij L’Oréal. Daarnaast heeft zij bij de Academy in Londen verschillende trainingen gevolgd. Binnen Toni & Guy heeft zij de 1e prijs weten te bemachtigen van de nationale wedstrijd van Toni & Guy. Daarnaast heeft ze in de finale van de L’Oréal Color Trophy gestaan.

Haar avontuur als kapper ging daarna verder als freelancer in Amsterdam, heeft zij presentaties gegeven voor grote bedrijven en heeft ze trainingen verzorgd voor verschillende merken. Charlotte staat voor gezond, draagbaar haar met een hoog fashion gehalte en weet heel goed hoe je klanten aan je kunt binden. Tot haar klantenkring behoren verschillende bekende influencers.

De reden dat Charlotte trainer is geworden is om andere kappers te leren kennen en samen hun werk naar een nog hoger platform te tillen. Ze leert je niet alleen hoe je iets kunt bereiken maar vindt het nog veel belangrijker je te leren waarom je iets kunt doen.

De reden dat Charlotte trainer is geworden is om andere kappers te leren kennen en samen hun werk naar een nog hoger platform te tillen.

 • COMMERCIËLE KLEURTECHNIEKEN
 • STYLING
 • FREEHAND & FOIL EXPERT

 

Cindy van Diesen

Cindy van Diesen
Cindy van Diesen (1974), gepassioneerd van haar en het delen van de kennis is al sinds een flink aantal jaren hetgeen waar Cindy zich mee bezig houdt. Het grootste deel van haar carrière heeft ze dit in België gedaan voor een vooraanstaande kappersketen en de daarbij horende academie. De liefde voor REDKEN producten is haar met de paplepel ingegoten en het worden van REDKEN Artist was voor haar een ware droom die uit kwam.

De What, Why and How van alles wat met design te maken heeft overbrengen waarmee je mensen een duidelijke en gestructureerde manier van werken kan geven, is Cindy’s specialiteit. Door deze manier van werken krijgen mensen niet alleen meer kennis maar ook meer zelfvertrouwen waardoor je risicoloos je creativiteit kan gaan gebruiken. Verder is het leren aanmeten van een kapsel op maat iets waar zij veel voor wordt gevraagd.

Cindy’s grootste motivatie is om zoveel mogelijk collega’s kappers te laten ervaren dat zij het mooiste vak hebben gekozen die je maar kan kiezen waarmee je Earn, Learn and Live Best tot het maximale mag ervaren.

 • COMMERCIËLE KLEURTECHNIEKEN
 • STYLING
 • FREEHAND & FOIL EXPERT

 

Eugène Romein

Eugène Romein
Eugène Romein (1990), geboren onder de rook van Nijmegen. Hij begon in 2006 – toen hij pas 16 jaar was - met de kappersopleiding in Arnhem. Ondertussen werkt hij 9 jaar trouw bij People Behind the Mirror (de salon van internationaal REDKEN artist Bert de Zeeuw). Het is een salon met veel creativiteit en vrijheid, waar hij als haarstylist veel kansen krijgt.

De inspiratie haalt Eugène uit social media, grote shows, magazines en influencers van deze tijd. Kleur en styling en vooral lang haar is zijn grote liefde. Hij doet veel editorial werk, fotoshoots en bridal. De reden waarom Eugène REDKEN Artist is geworden, is dat REDKEN een groot fashion merk is en dat sluit 100% aan op hem. Vooral de mooie producten en de manier van kennis en creativiteit delen spreekt hem enorm aan.

Volg voor meer inspiratie van Eugène op zijn instagram waar hij graag laat zien wat hij creëert, wie hij is en wat hij doet.

 • EXPERT IN LANG HAAR
 • COMMERCIËLE KLEURTECHNIEKEN
 • STYLING

 

Siko van Berkel

Siko van Berkel
Siko van Berkel (1980) heeft een mode-CV van Amsterdam tot Parijs tot Milaan en New York. Want behalve een razendgoede kapper is hij al jarenlang achter de schermen haarstylist voor modeshows en fotoshoots.

Hij begon op 18-jarige leeftijd bij het notoire Le Souk in Amsterdam en was daarna mede-eigenaar van Mogeen. Zijn vlieguren maakte hij in de salons, maar vooral ook backstage bij modeshows en -shoots. Een greep uit de lange lijst van shows en publicaties: modeshoots voor VOGUE, NUMERO, MARIE-CLAIRE, LINDA, Chantal, ELLE en ELLE France, Vanity Fair, Blend en Glamcult. Shows voor o.a. Kenzo, Yamamoto, Stella McGartney, Celine en Rick Owens.

Daarnaast heeft Siko een rits aan vaste klanten met celebrity status waaronder: Carice van Houten, Kim van Kooten, Tiësto, Junkie XL, Dua Lipa, Doutzen Kroes, en Romée Strijd. Ook traint hij andere kappers, voorheen in zijn eigen Haarschool, tegenwoordig voor REDKEN. En knipt hij de modellen van ‘Movement models en Wilma Wakker’, meisjes die soms een echt statement-kapsel krijgen om hun carrière te lanceren.

 • BACKSTAGE SHOWS
 • HAIRSCHOOL OPLEIDING
 • TAILOR MADE IN-SALON TRAININGEN

 

Lorin Versteeg

Lorin Versteeg
Lorin Versteeg (1990), begon op haar zestiende bij kapsalon Mogeen in Amsterdam. Ze zat nog maar net op de Kappersschool toen ze bij Mogeen stage ging lopen. Lorin wist al vanaf het begin dat ze alleen wilde kleuren; daar ligt haar kracht en talent. Bij Mogeen werd ze getraind door de oprichters Hester Wernert en Siko van Berkel. Na 3,5 jaar vertrok ze naar Londen om een kleuropleiding te volgen bij de bekende Britse kapper en haarstylist Trevor Sorbie. Daar specialiseerde ze zich verder in verschillende kleurtechnieken en werd ‘natuurlijk kleuren’ haar grootste specialiteit. Haar talent werd ook opgemerkt door modeontwerper Rick Owen, die naar haar verwees voor goede kleursessies.

Ondertussen staat ze nationaal en internationaal bekend om haar techniek en is ze specialist in het ‘natuurlijk kleuren’; het haar lijkt bijna op natuurlijke wijze gehighlight. Ze werkte bij de beste kapsalons in zowel Londen als Amsterdam. Met de producten die we bij REDKEN hebben, hoopt Lorin professionals in het vak te inspireren ‘in the box’ maar ook ‘out of the box’. Lorin staat voor naturel en mooi, en totaal niet trendgevoelig met technieken waar kappers direct iets aan hebben in de salon.

 • ONTKLEUREN EN TONEN
 • BALAYAGE
 • FREEHAND & FOIL EXPERT